Hozzávalók:
1 kg héjában fött krumpli, lehet beletenni egy kisebb legyalult
uborkát, 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd foghagyma, 1,5-2 dl húsleves,
csapott evökanál cukor, annyi ecet amennyi megnedvesiti a cukrot. A
levesböl,cukorból, ecetböl dresszinget készitünk beletesszük a kockára
vágott hagymát,összenyomott foghagymát, kevés sót is tehetünk még bele
meg örölt borsot. A fött krumplit meghámozzuk és belegyaluljuk vékonyan a
saláta levébe. Nem baj, ha kicsit összetörik a krumpli, pont akkor jó.
/Itt igy készitik/ Izesitjük még ha kell, a végén kevés olajjal
mégegyszer összekeverjük. Lehet rá petrezselymet szórni, snidlinget. Ha
langyos akkor a legfinomabb, igazi sváb specialitás. Mindenhez finom,
halhoz, húshoz. Ahol én élek, sok esetben csak
virslihez eszik.
virslihez eszik.