2012. május 18., péntek

Sült feta baconnal, zöldbab salátával



Ismét egy gyors könnyü vacsora,
Egy adag fetasajtot  kb. másfél cm-es csikokra vágunk, betekerjük sovány sonkával vagy baconnal. Egy csomag  mélyhütött zöldbabot roppanósra fözünk sós vizben /kb. 15 perc/ közben elkészitjük a dressinget. Só,bors kevés cukor, 1 kávéskanál ecet, kevés viz és 2 evökanál olivaolaj,ezeket jól összekeverjük. 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag ujhagyma apróra vágva, friss petrezselyem is mehet bele. Összekeverjük és beleforgatjuk a fött zöldbabot, tehetünk bele még koktél paradicsomot is, apróra morzsolt fetasajtot is. Közben egy serpenyöben a sonkás fetasajtokat minden oldalukról megsütjük. Tálra rendezzük a göngyölt sült fetasajtot és a zöldbab salátát. Ha langyos a saláta, attól még finomabb, nem kell kihüteni.
Az ilyen saláták elkészitésénál a fantázia szárnyalhat, lehet más dressinggel is késziteni.
Pl. ami nagyon finom pl. mézes dijoni  mustár pár csepp citromlé 2-3 evökanál viz, valamilyen semleges olaj /tökmagolaj, dió olaj/ mert itt a mézes mustár ize domináljon ne az olajé. Ezeket jól összekeverjük egy kicsit krémes levet fogunk kapni. Nagyon finom bármilyen friss salátára.