Ismét egy gyors könnyü vacsora,
Egy
adag fetasajtot kb. másfél cm-es csikokra vágunk, betekerjük sovány
sonkával vagy baconnal. Egy csomag mélyhütött zöldbabot roppanósra
fözünk sós vizben /kb. 15 perc/ közben elkészitjük a dressinget. Só,bors
kevés cukor, 1 kávéskanál ecet, kevés viz és 2 evökanál
olivaolaj,ezeket jól összekeverjük. 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag
ujhagyma apróra vágva, friss petrezselyem is mehet bele. Összekeverjük
és beleforgatjuk a fött zöldbabot, tehetünk bele még koktél paradicsomot
is, apróra morzsolt fetasajtot is. Közben egy serpenyöben a sonkás
fetasajtokat minden oldalukról megsütjük. Tálra rendezzük a göngyölt
sült fetasajtot és a zöldbab salátát. Ha langyos a saláta, attól még
finomabb, nem kell kihüteni.
Az ilyen saláták elkészitésénál a fantázia szárnyalhat, lehet más dressinggel is késziteni.
Pl.
ami nagyon finom pl. mézes dijoni mustár pár csepp citromlé 2-3
evökanál viz, valamilyen semleges olaj /tökmagolaj, dió olaj/ mert itt a
mézes mustár ize domináljon ne az olajé. Ezeket jól összekeverjük egy
kicsit krémes levet fogunk kapni. Nagyon finom bármilyen friss salátára.