Fahejas csillagok
A massza hozavalói :
20 dkg Marcipan massza, 3 tojasfehérje/90 gr/ 25 dkg
porcukor, 2 teaskanál fahéj, 1 csipet so,
30 dkg daralt mogyoro, vagy dio
A marcipan masszat a fele tojásfehérjével es 12 dkg porcukorral,
csipet soval összemorzsoljuk,
adjuk hozzá a fahéjat
és a maradék porcukrot. A maradék tojás fehérjét felverjük habnak es azzal
lazitjuk a tésztankat. Tanacs; a felvert tojásfehérje lazitja a tésztánkat.
A kész masszát egy tálba tesszük, foliaval letakarjuk és kb.
2 órára a hütöbe tesszük. Igy éri el azt az
Allagot , hogy ki
tudjuk majd nyujtani.
A glazurhoz a hozzávalok: 1 tojásfeherje /kb. 30 gramm/ 16
dkg porcukor, 1 csipet so és fel citrom leve.
A tojasfehérjét elkezdjük felverni és lassanként adjuk hozzá
a cukrot és a sót, citromlevet.
Ha felvertük, letakarjuk egy foliával és vizes
konyharuhával, hogy ki ne szaradjon.
Hozzavalók a vegleges elkészitéshez: 20 dkg darált dió vagy mogyoró,
1 dl viz, 1 evökanal olaj. A vizet és olajat egy kis tálba tesszük, ez azért
kell mert a csillag formankat folyton bele kell martani ebbe az olajos vizbe, hogy a massza amikor kiszurjuk ne ragadjon a csillag
formára.
A 20 dkg dio vagy mogyoró meg azért kell mert ezzel szorjuk meg liszt
helyett a gyurodeszkát és azon nyujtjuk ki kb. 1 cm vastagra a fahéjas masszat.
Igy nem ragad. Kicsit pepecselös munka,
de megéri mert a végeredmény nagyon finom. A kinyujtott masszara késsel rákenjük a felvert tojashabot.
Vizezett kiszuroval csillagokat szurunk ki a tésztából és 180
fokra elömelegitett also-felsö sütöben
kb. 10-12 percig sütjük. Addig kell sütni amig a csillagokat meg tudjuk
mozditani a sütöpapiron. Nem szabad tulsütni mert akkor kemeny lesz.