Sherpa konyhája blogban találtam ezt a finomságot. Tegnap el is készitettem
salátával fenséges ebédünk volt. Sokszor a legegyszerübb ételek a legfinomabbak.
Montenegroi tepsis krumpli Sherpa konyhája
Hozzávalók: 4 db burgonya (nagyobb), 2 ek kukoricadara, 1 tk
szezámmag, 1 kk fűszerpaprika (őrölt), 2 gerezd fokhagyma, rozmaring ízlés
szerint (friss), 2 ek olívaolaj, ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk
a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával,
szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük,
majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot. 230
fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc). Zöldsalátával és
tejföllel tálaljuk.