Illeskrisz blogján találtam ezt a nagyon finom szilvás sütemény receptet.
Kicsit változtattam rajta.
Recept, ahogy én készitettem :
Hozzávalók egy
20 x 30 cm-es tepsihez: 30 dkg liszt,15 dkg darált dió vagy mogyoró
25 dkg puha vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 10 dkg cukor, fél csomag sütöpor.
Töltelék: kb. 20 szem szilva, 4-5 evőkanál fahéjas cukor.
25 dkg puha vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 10 dkg cukor, fél csomag sütöpor.
Töltelék: kb. 20 szem szilva, 4-5 evőkanál fahéjas cukor.
A tészta hozzávalóit tálba
mérjük majd villával " vizes homok " állagúra keverjük.Keverö géppel csináltam. Kibéleljük a
tepsit sütőpapírral, majd a tészta 2/3-át beleszórjuk, villával elterítjük majd
kézzel belenyomkodjuk egyenletesre.
A szilvákat megmossuk, megtöröljük, majd késsel félbevagdossuk. Vágott
felükkel felfelé kirakjuk a tészta tetejét, majd megszórjuk a szilvákat fahéjas
cukorral.
A maradék tésztamorzsát a szilvára szórjuk. A sütőt előmelegítjük 180
°C-ra és betesszük a süteményt sülni. Kb. 25-30 perc alatt ropogósra megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd kockákra felvágjuk. Tálalás előtt porcukorral
hintjük meg a tetejét. Finoman krémes, de mégis ropogós sütemény, a szilva
finom ízével...
Nagyon gyorsan elkészithetö, nem kell nyujtani a tésztát,egy keverö edény kell hozzá és egy tál a szilvának. Szeretem az ilyen gyors süteményeket és a legjobban azt szeretem, ha egy- egy falat után elismerö hümmögést hallok. Közben azon kuncogok, ha tudnák
milyen kevés munkával szereztem Nekik is meg magamnak is örömöt :)
Nagyon gyorsan elkészithetö, nem kell nyujtani a tésztát,egy keverö edény kell hozzá és egy tál a szilvának. Szeretem az ilyen gyors süteményeket és a legjobban azt szeretem, ha egy- egy falat után elismerö hümmögést hallok. Közben azon kuncogok, ha tudnák
milyen kevés munkával szereztem Nekik is meg magamnak is örömöt :)