Hófehérke torta
ez már csak a maradék szeletke |
A kép egy nagy családi ünnepen készült, sajnos nem valami jó, de a torta
kárpótol érte.
Recept: 10 dkg vajat, 15 dkg cukrot,3 tojást, 1 cs. vaniliás cukrot,20 dkg. lisztet, fél csomag sütöport és esetleg kevés tejet jól kikeverünk.
A fele tésztát egy 28 cm-es tortaformába tesszük.
A tészta másik felébe 2 evökanál nutellát keverünk és ráöntjük a világos
tésztára. 1 üveg lecsepegtetett meggyet elosztunk a tésztán. A meggy levét felfogjuk.
kb. 175 C fokon 40 percig sütjük, tüpróba! A tésztát teljesen kihütjük.
A töltelék: 50 dkg. natur túró,/nálunk ez krémes sovány túró/ 1 cs. vaniliás cukor,2 evökanál cukor, 1 citrom leve, 4 zselatin lap /én zselatin port használok a csomagon megadott folyadék mennyiség szerint, 5 dl. tejszin, 2 cs. zselés tortabevonó por.
A túrót a 2 evökanál cukorral simára keverjük, a zselatint a megadott mennyiségü folyadékkal felolvasztjuk, a citromlét hozzáadjuk és a túróval összekeverjük.
A túrós tejszines krémet a tortára kenjük. Kicsit hülni hagyjuk.
A felfogott meggy levével a tortabevonó zselét megfözzük és a tortára
öntjük.