2018. július 3., kedd

Mustáros, tejszines, sajtos csirkemell




Nehéz nevet adni ennek az ételnek mert nem is igazán tudom mi a jellemzö rá. Az enyhe mustár iz, vagy a  finom sajtos, tejszines szósz ize. Az alap ötlet internetröl van, de változtattam ajta. Egyszerü gyorsan elkészithetö étel és tényleg nagyon izletes.

Hozzávalók 2 személyre 1 kisebb csirkemell kifilézve,
                 2 kávéskanál mustár,
                 só, bors,
                 2 dl tejszin,
                 15 dkg reszelt sajt, rozmaging és 1 cikk fokhagyma
                 10 dkg húsos szalona vagy füstölt sonka,
                 egy marék apróra vágott friss petrezselyem


A mustárt a tejszinnel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát a végén a reszelt sajttal elkeverjük.
A hús szeleteket ebbe a pácba tesszük és a hütöben érleljük. Kb. 1 órát állt pácolodott nálam. 

Köretnek krumplit pucoltam, hasábokra vágtam, tengeri sóval megszórtam, rozmaringgal és kevés Oliva olajjal elkevertem. 

Friss zöldbabot roppanósra föztem /pár perc / lehütöttem és félre tettem.
Egy tüzálló tálba tettem a húst a szósszal együtt. A másik tüzálló tálba a
krumplit a füszerekkel. 
Begyujtottam a sütöt 180 fokra /légkeveréses/ kb.40 percig sütöttem. Mindkettö egyszerre megsült. 
Közben 10 dkg sonkát apróra vágtam és megpiritottam, a roppanósra fött 
zöldbabot beleforgattam és egy marék pertezselyemmel megszórtam.