#
Fantasztikus finom, akik szeretik az enyhén citromos, fehérboros szószos ételeket. Kedves Facebook ismerösöm Matyi Eva receptje. Tegnap megláttam ezt a receptet és ma el is készitettem. Nagyon szerettük, fel van véve a repertoárba.
http://matyievakonyhaja.blogspot.com/2016/06/csirkemell-piccata.html
Hozzavalok 2 szemelyre :
1 egesz csirkemell, csont nelkul.
1 salotta hagyma, kozepes meretu, ha nincs akkor voroshagyma.
2 ek capribogyo (vagy izles szerint) ezen változtattam és capribogyó helyett zöld olivabogyóval csinaltam /
2-3 cikk fokhagyma
2 ek vaj
2 ek olivaolaj
4 ek parmezan
2 ek liszt
1/2 kk etkezesi kemenyito (cornflour)
1/2 citrom leve (vagy izles szerint)
1/4 pohar tejszin (vagy tej)
1/2 pohar zoldsegalaple vagy husleves
1/4 pohar feherbor vagy rose.
1 szal zeller amit majd kiveszunk belole a vegen
kis marek zoldpetrezselyem
so es frissen orolt bors
Citromkarikak a disziteshez
1 egesz csirkemell, csont nelkul.
1 salotta hagyma, kozepes meretu, ha nincs akkor voroshagyma.
2 ek capribogyo (vagy izles szerint) ezen változtattam és capribogyó helyett zöld olivabogyóval csinaltam /
2-3 cikk fokhagyma
2 ek vaj
2 ek olivaolaj
4 ek parmezan
2 ek liszt
1/2 kk etkezesi kemenyito (cornflour)
1/2 citrom leve (vagy izles szerint)
1/4 pohar tejszin (vagy tej)
1/2 pohar zoldsegalaple vagy husleves
1/4 pohar feherbor vagy rose.
1 szal zeller amit majd kiveszunk belole a vegen
kis marek zoldpetrezselyem
so es frissen orolt bors
Citromkarikak a disziteshez
Elkeszitese :
A csikemellet kette vagjuk hosszaban, majd minden fel mellett ujbol kette. Igy lesz 4 szep szelet csirkemellunk.
A 2 ek lisztet elkeverjuk 2 ek frissen reszelt parmezannal. A szeleteket szep sorban megforgatjuk a parmezanos lisztben. Enyhen megrazzuk, hogy a felesleges liszt hulljon le rola. Egy serpenyoben felforrositunk 1 ek vajat es 1 ek olivaolajat. A csirkemelleket mindket oldalan szep pirosra sutjuk, majd felre tesszuk es melegen tartjuk. A fennmaradt zsiradekhoz meg hozzaadunk 1 ek olivaolajat es a megmaradt 1 ek vajat. A hagymat nagyon-nagyon finomra vagjuk , a fokhagymat felszeleteljuk es elobb a hagymat tesszuk a zsiradekba dinsztelodni, majd mikor majdnem puha hozzaadjuk a fokhagymat is. Aztan beleontjuk a feherbort amivel fozzuk 2-3 percet , addigra az alkohol is elparolog belole. A serpenyo aljara ragadt sajtos lisztes maradekot, finoman felkaparjuk, az nem kidobnivalo, nagyon finom izt ad az etelnek. Beledobjuk a zellerszalat is. Par perc utan mehet bele a husle, amivel tovabb fozzuk kicis langon, ujbol 2-3 perc. Aztan hozzaadjuk a citromlevet,a 2 ek kapribogyot ,sozzuk, frissen orolt borssal megszorjuk. Osszefozzuk es mehet bele a tejszin vagy tej. 1/2 kk etkezesi kemenyitot elkeverunk 1 ek hideg vizzel es beleontjuk a szoszba. Felfozzuk. Beletesszuk a megmaradt 2 ek reszelt parmezant, osszekeverjuk. A szoszunk ekkorra mar kello surusegu lesz. Aki surubbre szeretne meg tehet bele keves etkezesi kemenyitot, vagy ha tul suru lett akkor meg egy kis tejszint vagy zoldseglevet. Tegyuk bele az elore megsutott parmezanos hust a szoszba , fozzuk ossze es szorjuk meg egy fel marek finomra vagott zoldpetrezselyemmel. Citromkarikakkal diszitjuk.
A csikemellet kette vagjuk hosszaban, majd minden fel mellett ujbol kette. Igy lesz 4 szep szelet csirkemellunk.
A 2 ek lisztet elkeverjuk 2 ek frissen reszelt parmezannal. A szeleteket szep sorban megforgatjuk a parmezanos lisztben. Enyhen megrazzuk, hogy a felesleges liszt hulljon le rola. Egy serpenyoben felforrositunk 1 ek vajat es 1 ek olivaolajat. A csirkemelleket mindket oldalan szep pirosra sutjuk, majd felre tesszuk es melegen tartjuk. A fennmaradt zsiradekhoz meg hozzaadunk 1 ek olivaolajat es a megmaradt 1 ek vajat. A hagymat nagyon-nagyon finomra vagjuk , a fokhagymat felszeleteljuk es elobb a hagymat tesszuk a zsiradekba dinsztelodni, majd mikor majdnem puha hozzaadjuk a fokhagymat is. Aztan beleontjuk a feherbort amivel fozzuk 2-3 percet , addigra az alkohol is elparolog belole. A serpenyo aljara ragadt sajtos lisztes maradekot, finoman felkaparjuk, az nem kidobnivalo, nagyon finom izt ad az etelnek. Beledobjuk a zellerszalat is. Par perc utan mehet bele a husle, amivel tovabb fozzuk kicis langon, ujbol 2-3 perc. Aztan hozzaadjuk a citromlevet,a 2 ek kapribogyot ,sozzuk, frissen orolt borssal megszorjuk. Osszefozzuk es mehet bele a tejszin vagy tej. 1/2 kk etkezesi kemenyitot elkeverunk 1 ek hideg vizzel es beleontjuk a szoszba. Felfozzuk. Beletesszuk a megmaradt 2 ek reszelt parmezant, osszekeverjuk. A szoszunk ekkorra mar kello surusegu lesz. Aki surubbre szeretne meg tehet bele keves etkezesi kemenyitot, vagy ha tul suru lett akkor meg egy kis tejszint vagy zoldseglevet. Tegyuk bele az elore megsutott parmezanos hust a szoszba , fozzuk ossze es szorjuk meg egy fel marek finomra vagott zoldpetrezselyemmel. Citromkarikakkal diszitjuk.