A napokban láttam meg ezt a receptet bibimoni tette fel a Facebookra.
Mivel gyönyörü a kép amit feltett és a recept is csábitó volt, igy tegnap este
elkészitettem a tésztát és ma reggel pillanatok alatt kisütöttem.
Semmit nem változtattam a recepten, igy ide bemásolom az eredetit.
Hozzávalók a
tésztához :
25 dkg liszt
12 dkg vaj , vagy margarin
1 kávéskanál sütőpor
1kávéskanál só
1 decitejföl
1 db tojás
Hozzávalók a a töltelékhez :
15 dkg reszelt trappista-sajt
10 dkg olvasztott vaj
1 kávéskanál só
Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy lisztezett munkafelületen kb egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Egy kisebb edénybe összekeverjük a töltelék hozzávalóit és a kinyújtott lapunkra szépen egyenletesen elkenjük.
Feltekerjük sorosan rúddá és letakarva hűtőbe rakjuk egy éjszakára de ha sietünk akkor legalább 4 órát pihentessük a hűtőben.
Másnap ujjnyi szeletekre vágjuk és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk egymás mellé.
Előmelegített sütőben ,nálam gáz 4-es szép pirosra sütjük.
Ez a csiga nem puha inkább roppanós sajtos kekszre hasonlít, de ha nem szeretitek sósan akkor a töltelékből nyugodtan hagyjátok ki a sót!
25 dkg liszt
12 dkg vaj , vagy margarin
1 kávéskanál sütőpor
1kávéskanál só
1 decitejföl
1 db tojás
Hozzávalók a a töltelékhez :
15 dkg reszelt trappista-sajt
10 dkg olvasztott vaj
1 kávéskanál só
Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy lisztezett munkafelületen kb egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Egy kisebb edénybe összekeverjük a töltelék hozzávalóit és a kinyújtott lapunkra szépen egyenletesen elkenjük.
Feltekerjük sorosan rúddá és letakarva hűtőbe rakjuk egy éjszakára de ha sietünk akkor legalább 4 órát pihentessük a hűtőben.
Másnap ujjnyi szeletekre vágjuk és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk egymás mellé.
Előmelegített sütőben ,nálam gáz 4-es szép pirosra sütjük.
Ez a csiga nem puha inkább roppanós sajtos kekszre hasonlít, de ha nem szeretitek sósan akkor a töltelékből nyugodtan hagyjátok ki a sót!