Kedvenc unokahugom Èva kérte irjam ide, ez az Ö kedvence:)
Hozzávalók a tésztához
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
10 dkg vaj habosra keverni
15 dkg liszt
½ csomag sütöpor 1 evökanál rum a habosra kevert krémes tésztába belekeverni
Tészta tetejére a 4 tojás fehérje
20 dkg cukor, 1-1,5 cs. gyalult mandula
Töltelék: 1 üveg meggybefött, 2 tortazselé
5 dl tejszin
A fenti tésztát két részre osztani 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral keményre felverni.A lisztes tésztát csak kenegetni lehet mert sürübb mint egy krém de nem nyujtható.Ezt én egy lapos késsel szoktam a tortaforma lapjára kenni./ A formát nem kell kizsirozni,mert amikor kened a tésztát ugyis lejönne a zsirozott, lisztezett máz/ A felkent tésztára a hab felét rásimitjuk és megszórjuk gyalult mandulával.Ebböl két lapot sütünk.. Amikor megsült még melegen késsel alányulva leszedjük a tortaformáról és a szebbik lapot azonnal melegen felszeleteljük, ahány szelet tortát akarunk. Egy tortaformából 12 szelet lesz.
Töltelék: 1 üveg meggyfebött. A meggyet lecsepegtetjük. A levéböl 2,5 dl-t 2 tortazselével megfözünk Es hagyjuk kihülni, majd belekeverjük a meggyet. Egy zselés meggyes masszát kapunk, amit az also tortalapra simitunk. 5 dl tejszint keményre felverünk és ovatosan a meggyekre simitjuk.Szépen elrendezzük a tetejére az elöre felvágott tortalapot és fél napig hidegen tároljuk.Utána már csak enni kell. Ha valami nem érthetö szivesen segitek. Nem olyan bonyolult mint leirni. Ami kicsit macerás az a tészta kenegetése a tortalapra, a többi már rutin.Ha tepsibe sütöm mert vendégek jönnek akkor ennek az adagnak a másfélszeresét veszem. A meggyböl két üveggel, mandulát másfél – két csomaggal, a tejsziböl meg 750 ml-t.