2017. augusztus 4., péntek

Töltött lángos - élesztö nélkül




A recept az itnernetröl van, igaz én a tölteléken változtattam. Bemásolom az eredeti töltelék receptjét is. A fantáziára van bizva, hogy kinek milyen töltelék
izlik, lehet variálni. Az eredeti recept is tetszik,  majd alkalom adtán úgy is
el fogom késziteni.


Hozzávalók:
  • 1 bögre kefír,
  • fél kiskanál cukor,
  • fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
  • fél kiskanál só,
  • 2,5 bögre liszt,
  • Eredeti töltelék: 
  • 150 g sajt,
  • 200 g tehéntúró,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • fél bögre olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet. 
 Nagyon finom könnyü a tésztája. 

Nálam a töltelék a következö volt : 3 db kockasajt, 10 deka apróra vágott Gouda sajt, 1 nagy evökanál tejföl, törött bors, petrezselyem,  fél marék nagyon apróra vágott húsos sonka. Ezeket jól összekevertem és 1 evökanállal tettem mindegyik kerekre kinyujtott formára. 
Kb. 10 cm átméröjü köröket készitettem a tésztából. Igy lett 8 darab kisebb lángosom.  

Az eredeti recept:

A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.

Sütés: Egy serpenyöbe kevés olajat teszünk felmelegitjük beletesszünk két darab lángost és fedöt teszünk rá amig az egyik oldala megsül, levesszük a fedöt és megforditjuk a másik oldalára a lángost és fedö nélkül sütjük pirosra. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése