A recept az itnernetröl van, igaz én a tölteléken változtattam. Bemásolom az eredeti töltelék receptjét is. A fantáziára van bizva, hogy kinek milyen töltelék
izlik, lehet variálni. Az eredeti recept is tetszik, majd alkalom adtán úgy is
el fogom késziteni.
Hozzávalók:
- 1 bögre kefír,
 - fél kiskanál cukor,
 - fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
 - fél kiskanál só,
 - 2,5 bögre liszt,
 - Eredeti töltelék:
 - 150 g sajt,
 - 200 g tehéntúró,
 - 2 gerezd fokhagyma,
 - fél bögre olaj a sütéshez.
 
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben
felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált
lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy
kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy
tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet. 
 Nagyon finom könnyü a tésztája.  
Nálam a töltelék a következö volt : 3 db kockasajt, 10 deka apróra vágott Gouda sajt, 1 nagy evökanál tejföl, törött bors, petrezselyem,  fél marék nagyon apróra vágott húsos sonka. Ezeket jól összekevertem és 1 evökanállal tettem mindegyik kerekre kinyujtott formára. 
Kb. 10 cm átméröjü köröket készitettem a tésztából. Igy lett 8 darab kisebb lángosom.  
Az eredeti recept: 
A
sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával.
A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő
részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket
pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Sütés: Egy serpenyöbe kevés olajat teszünk felmelegitjük beletesszünk két darab lángost és fedöt teszünk rá amig az egyik oldala megsül, levesszük a fedöt és megforditjuk a másik oldalára a lángost és fedö nélkül sütjük pirosra.  

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése