Fantasztikus finom, zaftos, narancsos, csokis, egy álom komolyan.
A fiam sütötte meg már többször is. Mi egy adagból két formát sütöttünk, egy közepes kuglof formát és egy szivecskés formát.
Hozzavalók: 3 bio narancs /kb. 20 dkg/
37,5 dkg darált mandula /darált dió is jó hozzá nem kell feltétlen mandula/
37,5 dkg cukor
1 cs. Vanilia cukor
Csipet só
1 cs. Sütöpor
9 ! tojás közepes nagyságu
15 dkg keserü csokoládé a mázhoz
A narancsokat jol megmosni és egy edenyben feltenni fözni
ugy, hogy a viz éppen ellepje a narancsokat. Kb. másfél órát kell fözni. Ha
megföttek kiszedni a vizböl, lecsepegtetni és kihüteni.
A narancsokat félbevágni és a magokat kiszedni. Héjával
együtt egy tálba tenni es botmixerrel pürésiteni. Ezt már meg lehet csinálni elözö nap is.
A mandulát, cukrot, vanilia cukrot , csipet sót és a
sütöport szárazon összekeverni.
A tojásokat egy nagy keverö tálba tenni és a habverös
keverövel jó habosra verni.A narancso masszát a felvert tojáshoz keverni. A
száraz anyagot – mandulás keveréket – két részletben a tojásos, narancs pürés
masszához keverni.
Elömelegitett forró sütöben 60-70 percig sütni, Tüpróba !!!
Mert lehet,hogy kicsit tovább kell sütni.
A sütés vége felé alufoliával letakarni, hogy ne égjen meg a
teteje. Ez a tészta jó folyos sütés elött, igy biztos hosszú a sütési idö.
Ha kihült a süteményünk, csokimázzal bevonni.
Ez az adag egy nagy kuglóf formára elég. Mi ebböl az adagból egy kisebb kuglof formát
sütöttünk egy kis sziv formát. A nagy kuglof formára 2,75 l nagyságut ir az
eredeti recept.