Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb hokkaidó tök, 1 szál kisebb póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evökanál olaj, só, bors, 40 dkg darálthús, 50 dkg darabos
paradicsom konzerv, 1 kávéskanál fahéj, kevés chili pehely, 10 dkg reszelt
sajt Gouda, 20 dkg tészta kifözni, vaj és kevés megpiritott zsemlemorzsa.
A tököt megmossuk és kockára vágjuk, a póréhagymát karikára vájuk és egy serpenyöben olajjal kicsit megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott tököt, sózzuk, borsózzuk és kevés vizzel felöntve puhára pároljuk.
A darálthúst egy másik serpenyöben morzsásra piritjuk, mehet bele a paradicsom, só, bors,chili, fahéj, fokhagyma, kicsi vizzel felöntve 15 percig fözzük. Jó szaftos legyen. Izesitjük ha kell.
Egy tüzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a darálthúsos ragut, majd a megpárolt tököt is. Megszórjuk reszelt sajttal és forró sütöben kb. 15-20 percig sütjük. Ez az étel ha picit csipös akkor a legfinomabb.
Közben kifözzük a tésztát, megpiritjuk vajon a zsemlemorzsát és tálaljuk.
A tésztára szórjuk piritott zsemlemorzsát, rá a tökös ragút.
A szószos ételekhez ha kifött tésztát tálalunk, és tálalásnál megszórjuk a tésztát piritott zsemlemorzsával még jobban kihozza a szósz finom izét.