Gyors döntés volt a mai ebédünk, valami egyszerüt akartam késziteni.
Erre a töltött krumplira esett a választás, kicsit a felhalmozott élelmiszerek
felhasználása jegyében .
Hozzávalók : személyenként 2 db közepes krumpli,
4 szelet sonka, 4 db 1 cm széles sajt csik /ami éppen
itthon van / és két szelet sajt, amit majd a végén sütünk a krumplikra,
kevés olvasztott vaj, 1 doboz 20 dekás túró, 1 evökanál tejföl, zöld füszerek,
pici só, bors
Személyenként 2 db közepes krumplit héjában fözünk kb. 15 percig.
Kicsit kihült meghámozzuk és azzal a szerkenytyüvel amivel az alma magházát
kiszedjük lyukat vágunk a krumplik közepén. A kiesö krumpli darabkákat félre
tesszük. Ezeket a lyukakat megtöltjük az elözöleg sonkába tekert sajttal.
Tepsibe fektetjük a töltött krumplikat, megsózzuk és olvasztott vajjal megkenjük. A kifurt krumpli maradékot is mellé halmozzuk arra is öntöttem kevés olvasztott vajat és kb. 5 deka kockára vágott sonkával megszórtam.
Elömelegitett sütöben kb. 15-20 percig sütöttem, majd mindegyik krumplira
tettem egy fél szelet sajtot. Amikor a sajt ráolvad kész is ez a finomság.
Közben a túrót összekevertem a fejföllel, füszerekkel, sóva, borssal.
Friss saját készitésü céklával tálaltam. Fenséges ebéd volt 😊