2015. február 25., szerda

Feta sajtos sós pite




Nem is tudom milyen nevet adjak ennek a finomságnak. Vendégségben kináltak meg ezzel a sós süteménnyel. Nagyon izlett nekünk, igy persze rögtön elkértem a receptet. Finom egy leves után vagy egyszerüen egy teához reggelire.
A recept pohár menyiséget ir, én egy 2 dl-es vizes poharat vettem alapul.

Hozzávalók: 20 dkg feta sajt.  1 pohár liszt, 1 pohár kukorica liszt, fél evökanál só, fél csomag sütöpor ezeket szárazon összekeverjük. Egy másik tálban 3 tojást, 2 dl natúr joghurtot, 2 dl olajat  jól kikeverjük. /Legközelebb olvasztott vajjal fogom kipróbálni /                  
A masszába szórjuk  a száraz anyagokat és összekeverjük. Jó sürü de folyós tésztát kell kapjunk. Egy kizsirozott belisztezett tepsibe öntjük, 20 dkg feta sajtot elmorzsolunk a tetején. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tüpróba!

     

2015. február 15., vasárnap

Csöröge fánk






Ha farsang, akkor csöröge fánk. Másodszor kellett elkészitenem a héten mivel a gyerekeimnek nagyon izlett :) 
Recept: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2-3 dl fejföl, csipet só, 3 kanál rum és 6 tojás sárgája. Egy selymes tésztát gyúrunk a hozzávalókból és fél órát pihentetjük. Kb. 5 mm-esre kinyujtjuk és átlósan felkockázzuk derelyevágóval. Majd az átlók közepébe is egy pár centis csikot vágunk. Ügyesen átforgatjuk a lyukon a tésztát. Forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük és porcukorral meghitjük. Könnyü, hólyagos, ropogós lesz, nagyon eteti magát, lehet hozzá baracklekvárt
kinálni. Nálunk csak úgy kevés porcukorral megszórva tüntetik el pillanatok alatt a gyerekek :)