Hozzávalók 4 személyre :
1 kg Hokkaido tök /de másfajta tök is jó hozzá
40 dkg brokkoli
1 doboz /425 ml/ csicseriborsó konzerv
4 evökanál Oliva olaj
1 teáskanál Chili pehely
1 evökanál piros Curry paszta
petrezselyem lehet a diszitéshez
1 evökanál szezámmag
só, Bors
1 doboz /400 ml/ kókusztej - nem cukrozott !!
1 gránátalma magja
Elkészités : A sütöt belelegitjük 180 fokra. A hokkaido tököt felvágjuk, magját kiszedjük és kockákra daraboljuk. A brokkolit is rózsáira szedjük. Az olivaolajat, chilit ,sót, borsot összekeverjük és beleforgatjuk a tököt a brokkolit és a csicseriborsót, megszórjuk szezámmaggal. Egy tüzálló tálba tesszük, fél dl vizet öntünk alá is idönként kevergetve kb. 25-30 percig sütjük.
Közben a kókusztejet felmelegitjük,
simára keverjük a Curry pasztával, sóval, borssal izesitjük és ráöntjük a már kicsit megpárolódott- sült zöldségekre. További 10-15 percet
sütjük együtt idönként óvatosan átkeverjük a zöldséges curryt.
Sült pácolt csirkecombokat, vagy frissen sült füszeres csirkemellel vagy tetszés szerinti hússal tálaljuk.
Hozzá sült csirkecombokat ir a recept, én karaj szeletet sütöttem meg füszeresen.
Tálalásnál megszórjuk a gránátalma magjával. Igazából nem érdemes semmit kihagyni a Currys receptböl mert igy harmonizálnak az izek. A Curry picit csipös, hozzá a friss gránátalma nagyon passzol, selymes finom szószos az egész étel. Hús nélkül is nekem egy föétel. Lehet rizst vagy kuszkuszt mellé csinálni vagy csak egyszerüen friss bagettel enni.
Zutaten für 4 Personen:
1 kg Hokkaidokürbis
400 g Brokkoli
1 Dose /425 ml/ Kichererbsen
4 EL Olivenöl
Salz, Pfeffer, 1 EL Rote Currypaste
1 EL Sesam
4 Hähnchenfilet mit Haut /ich habe mit Minutensteak gemacht /
1Dose 400 ml Kokosmilch ungesüßte
1 El Sesam
1 Granatapfel
1 EL Rote Currypaste
Chiliflocken je nach Geschmack
Backofen vorheizen. Kürbis
waschen in große Spalten schneiden, kerne entfernen, dann würfeln, Brokkoli waschen klein schneiden, Kichererbsen abtropfen lassen.
Die vorbereitete Zutaten in einer Schüssel mit Öl, Salz, Pfeffer, Chiliflocken Sesam mischen. Auf der Fettpfanne des Backofens verteilen und im Heißen Ofen auf mittlerer Schiene 25-30 Minuten backen.
Kokosmilch und 1 EL rote Currypaste in einem Topf erhitzen, mit Salz, Pfeffer würzen und über das Gemüse gießen und weitere 10-15 Minuten garen.
Granatapfel halbieren, Kerne herauslösen und über das Curry und Fleisch garnieren.
Ohne Fleisch ist auch eine leckere Vegetarische Gericht.