2014. január 10., péntek

Resztelt máj





Két személyre 30 dkg máj marhamáj /borjúmáj /, 3 lözepes hagyma, só, bors, majoranna jó sok, pirospaprika,izlés szerint erös paprika is mehet bele. 
A hagymát félbe vágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy vaslábosban kevés olajjal nagyon lassan megpároljuk, jó sokáig, türelemmel, ha kell adunk hozzá egy kevés vizet, megsózzuk és szinte teljesen elfözzük. Ekkor megy bele a piros paprika só, bors, majoranna és egy kevés viz. pár percig fözzük még, ekkor egy
jó sürü szaftot kapunk. Beletesszük a csikokra vágott májat. Addig fözzük magas lángon amig a máj már nem véres, ekkor éri el azt az állapotot amikor vajpuha. Utána izesitjük ha kell és tálalhatjuk.
Nálunk ma krumpli püré volt hozzá és saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése