A recept az itnernetröl van, igaz én a tölteléken változtattam. Bemásolom az eredeti töltelék receptjét is. A fantáziára van bizva, hogy kinek milyen töltelék
izlik, lehet variálni. Az eredeti recept is tetszik, majd alkalom adtán úgy is
el fogom késziteni.
Hozzávalók:
- 1 bögre kefír,
- fél kiskanál cukor,
- fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
- fél kiskanál só,
- 2,5 bögre liszt,
- Eredeti töltelék:
- 150 g sajt,
- 200 g tehéntúró,
- 2 gerezd fokhagyma,
- fél bögre olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben
felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált
lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy
kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy
tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet.
Nagyon finom könnyü a tésztája.
Nálam a töltelék a következö volt : 3 db kockasajt, 10 deka apróra vágott Gouda sajt, 1 nagy evökanál tejföl, törött bors, petrezselyem, fél marék nagyon apróra vágott húsos sonka. Ezeket jól összekevertem és 1 evökanállal tettem mindegyik kerekre kinyujtott formára.
Kb. 10 cm átméröjü köröket készitettem a tésztából. Igy lett 8 darab kisebb lángosom.
Az eredeti recept:
A
sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával.
A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő
részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket
pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Sütés: Egy serpenyöbe kevés olajat teszünk felmelegitjük beletesszünk két darab lángost és fedöt teszünk rá amig az egyik oldala megsül, levesszük a fedöt és megforditjuk a másik oldalára a lángost és fedö nélkül sütjük pirosra.