Grand Marnier praliné
Hozzávalók: 1 Oetker Schokine sütemény por, 12,5 dkg Margarin, 3 tojás és 4 evökanál narancslé!!! tehát nem tej, ahogy a dobozán rajta van.
Még: 1,5 dl Grand Marnier /Triple cec féle, de az igazi Grand Marnier/ 30 dkg csokoládé máz 7 dkg fehércsoki máz.
A tésztát elkészitjük,ahogy a csomagoláson rajta van, kivéve a tej helyett a narancslét tesszük hozzá, valamint a csokidarabkákat is kihagyjuk belöle. Megsütjük a leirás szerint. A kész tésztát még melegen egy tálba tesszük és összetörjük, hozzáadjuk a félretett csokidarabkákat, kihütjük. A kihülés után hozzá öntjük a Grand Marniert és apró gombócokat formálunk belöle. A gombocókat belemártjuk a felolvasztott csokimasszába, sütöpapiron hagyjuk kihülni. A végén a fehércsokit megolvasztjuk és a tetejét azzal diszitjük. Nagyon finom!!! és jó sok lesz belöle, hütöben tartva eláll sokáig, én tettem a mélyhütöbe is tartaléknak:))
Hozzávalók: 1 Oetker Schokine sütemény por, 12,5 dkg Margarin, 3 tojás és 4 evökanál narancslé!!! tehát nem tej, ahogy a dobozán rajta van.
Még: 1,5 dl Grand Marnier /Triple cec féle, de az igazi Grand Marnier/ 30 dkg csokoládé máz 7 dkg fehércsoki máz.
A tésztát elkészitjük,ahogy a csomagoláson rajta van, kivéve a tej helyett a narancslét tesszük hozzá, valamint a csokidarabkákat is kihagyjuk belöle. Megsütjük a leirás szerint. A kész tésztát még melegen egy tálba tesszük és összetörjük, hozzáadjuk a félretett csokidarabkákat, kihütjük. A kihülés után hozzá öntjük a Grand Marniert és apró gombócokat formálunk belöle. A gombocókat belemártjuk a felolvasztott csokimasszába, sütöpapiron hagyjuk kihülni. A végén a fehércsokit megolvasztjuk és a tetejét azzal diszitjük. Nagyon finom!!! és jó sok lesz belöle, hütöben tartva eláll sokáig, én tettem a mélyhütöbe is tartaléknak:))