A
fiamtól kaptam ezt a receptet,valahol az interneten találta. Nagyon
izlett nekik és a vendégeinek, igy most már nekem is ki kellet
próbáljam. Tegnap itt nálunk csak! -20 fok volt, ragyogó napsütéssel,
gondoltam pontosan ez a leves lesz a legjobb egy kiadós ebéd elötti séta
után.
Igy készült nálam:
A sütötököt a héjával együtt kockára vágjuk és az apróra vágott hagymával, fokhagymával együtt olajon kicsit piritjuk. Beletesszük a megmosott lencsét és felöntjük kb. két liter vizzel. A zöldségleves por, vagy házi vegeta is most kerül bele és a majoranna, kb. 30-40 percig fözzük. /A lencse ne föjjön túl/
Közben a darált húsból, sóval/kb. 1 csapott kávéskanál/, borssal, 1 gerezd fokhagymával, 1 kisebb fej hagymával,és 1 tojással /izlés szerint füszerezve/ apró dió nagyságu húsgombócokat készitünk. Egy serpenyöbe kevés olajon minden oldalukon /rázogatva a serpenyöt/ pirosra sütjük. Beletesszük a fövö levesbe a megsült húsgombócokat. A poréhagymát vékony karikára vágjuk, ez is belekerül a levesbe, füszerezzük az örölt köménnyel, a fél teáskanál fahéjjal. Beletesszük a darabos papadicsomot is és 1 kávéskanál cukrot. Ezután még 10 percig lassan fözzük. A végén még ha kell izesitjük, sóval, borssal. A Chili paprikát én nem föztem bele a levesbe, de aki akart a tényérjába tehetett belöle, ugyanis ez a leves úgy a legeslegfinomabb ha kicsit csipös. Nem kell megijedni a fahéj miatt, mert igy ebben az összeállitásban a fahéjnak egészen más ize van, pont ebbe a levesbe passzol. Friss kenyérrel tálaljuk.