2016. június 4., szombat

Kevert kakaós sütemény






Ezt a kevert süteményt a férjem csinálta. Igazi német sütemény/Marmorkuchen/ mindenki késziti, minden péknél lehet kapni és kávéhoz vagy egy pohár tejjel finom reggeli vagy gyerekeknek uzsonna. Lehet variálni, csokimázzal, citromos
mázzal bevonni vagy csak kicsit porcukorral meghinteni. Azonkivül, hogy finom
zaftos és szép - igaz szép ? /dicsérni kell a jóembert :) /  nagyon gyorsan el is készül.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 cs. sütöpor,
25 dkg cukor 1 vanilia kikapart magja, 4 tojás, 25 dkg vaj, 2 dl tejföl,
2 evökanál kakaó és 1-2 kanál tej. 

Lisztet, szódabikarbónát, sütöport összekeverni. Cukrot vanilia magokat
vajat habosra keverni, hozzáadni a tojást, a tejfölt a lisztet és azzal is 
habosra keverni a tésztát. A fele tésztát beleönteni egy kuglóf vagy 
gyümölcskenyér formába. A másik fele tésztához keverni a kakaót és a
két kanál tejet. Ezt a kakaós masszát a világos tésztára önteni és villával
körkörösen kicsit elkeverni. Mehet a sütöbe kb. 45 percre. Tüpróba kell,
hogy átsült-e. 
Amig leirtam annyi idö alatt el is lehet késziteni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése