2016. május 26., csütörtök
Bazsalikomos-citromos pesztóval epres desszert
Hozzávalók: 1csomag leveles tészta 27 dkg volt egy csomag ez böven elég 6 személyre
60 dkg eper
20 dkg mascapone
2 dl tejszin habnak felverve
fél marék bazsalikom levél
4 evökanál semleges izü olaj - ez nálam nagyon jó minöségü bio repce olaj volt
3 evökanál porcukor
fél citrom leve és egy fél zöld citrom reszelt héja
2 evökanál kanadai Ahorn szirup
1 vanilia kikapart magja
A leveles tésztát négyzetekre vágjuk kb. 6x6 cm-re és forró sütöben
megsütjük. Amikor kicsit meghült óvatosan kettévágjuk a négyzeteket.
A bazsalikomból, 2 evökanál cukorral, olajjal, citrom levével és héjával
valamint a kikapart vanilia magjaival pesztót készitünk vagyis jól pürésitjük.
Az epret megmossuk kicsumázzuk és a felét felszeleteljük. Az ahorn sziruppal
meglocsoljuk és a hütöbe tesszük.
A megmaradt epret pürtésitjük - ha jó édes az eper, akkor nem kell bele
cukor. Ezt is hütöbe tesszük.
Mascaponét az egy evökanál porcukorral habosra kikeverjük, a felvert tejszint óvatosan belekeverjük és 3 evökanál pesztót is teszünk bele, ezzel is elkeverjük. Mehet ez is a hütöbe.
A tálalás a következö: egy tányérre tesszük a kettévágott leveles tésztát,
ráhalmozunk a mascaponés krémböl, ráteszünk jócskán a felszeletelt
marinált eperböl, rá jön a leveles tészta másik fele. A sütemény mellé
húzunk egy csikot a pesztóval és mellé kanalazzuk az eperszószt.
Kevés porcukorral megszórjuk.
El lehet mindent késziteni jó elöre, söt úgy a finom ha a hozzávalók le vannak
kicsit hütve.
Nagyon izlett minden vendégemnek, különleges desszert.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése