Rebekka kiflik birsalma sajttal töltve
Rebekka kiflik birsalma sajttal töltve. de persze lehet szilvalekvárral, csokival, vagy dióval, mákkal is tölteni. Jó sokáig eláll ez a sütemény.
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 evökanál cukor, fél citrom
leve és 1 citrom héja lereszelve. Tejföl annyi amennyit felvesz, hogy
selymes jó tésztát kapjunk. Kanalanként szoktam hozzáadni a tejfölt.
Töltelék
variálható, lehet diós, lekváros, mákos stb.
A
tésztát vékonyra kb. fél cm kinyújtjuk egy kisebb pohárral kiszaggatjuk, majd mindegyikre teszünk a töltelékböl és
felcsavarjuk apró kifli formára.
Most birsalma sajtot vágtam apró kockára és azzal töltöttem meg a kifliket. Nagyon finom pikáns kis falatok. Lehet házi szilvalekvárral tölteni mindegyik lekvár csikra egy kis darab MARCIPÀNT tenni. 15-20
perc sütés kell 180 fokon. Forrón vaniliás porcukorba forgatjuk. A
kiflicskék akkor a legfinomabbak, ha pont egy "hamm bekaplak" falatok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése