2013. október 14., hétfő
Párolt fehér káposzta köretnek
A fehér képoszta torzsáját kivágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edényben /jó ha vaslábos/ vajat teszünk és beletesszük a felszeletelt káposztát, kevergetve pár percet pároljuk, só, bors és örölt kömény mehet bele. Kevés visszel felöntjük - nagyon kevéssel - es többször megkeverve roppanósra
pároljuk. Ha kell izesitjük még a füszerekkel, a végén nagyon kevés tejszint öntünk rá, éppen, hogy összefogja a káposztát, 5 percig igy pároljuk és kész is. Gyors és fantasztikus finom, nem a szokásos savanykás párolt káposzta, a tejszinnel nagyon harmonizál. Nekem a legutóbb a vasárnapi ebéd része volt. Sütöttem csirke felsö combokat, a húshoz szoktam tenni sárgarépát /hogy az milyen finom!/ és fokhagymát. Fött burgonya volt hozzá a káposzta mellett köretnek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése