2013. október 17., csütörtök

Arab lencsés sütötök leves



Arab lencsés sütötök leves



Hozzávalók: 20 dkg lencse, 70 dkg hokkaidó tök, 2 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 szál majoranna /jó a száritott is/ 1 kisebb Chili paprika, 40 dkg darált hús, 1 tojás, só, bors, 1 kávéskanál fahéj, örölt kömény izlés szerint, 1db 40 dkg-s darabos paradicsom konzerv /Aldi, Liedl/ 2 evökanál zöldségleves por vagy ételizesitö, esetleg házi vegeta/ a legjobb por nélkül zöldség vagy húslevessel felönteni. 1 kávéskanál cukor,  fél póréhagyma, de ez elmaradhat.  

A sütötököt a héjával együtt kockára vágjuk és az apróra vágott hagymával, fokhagymával együtt olajon kicsit piritjuk. Beletesszük a megmosott lencsét és felöntjük kb. két liter vizzel, akkor beletesszük a  zöldségleves port, vagy házi vegetát,  vagy zöldséglevessel, húslevessel öntjük fel. Beletesszük a majorannát /én frisset tettem bele/ 30-40 percig fözzük. A lencse ne föjjön túl. Közben a darált húsból, sóval/kb. 1 csapott kávéskanál/, borssal, 1 gerezd fokhagymával, 1 kisebb fej hagymával,és 1 tojással izlés szerint füszerezve apró dió nagyságu húsgombócokat készitünk. Egy serpenyöben kevés olajon minden oldalukon /rázogatva a serpenyöt/ pirosra sütjük. Beletesszük a fövö levesbe a megsült húsgombócokat. A poréhagymát vékony karikára vágjuk, ez is belekerül a levesbe. Füszerezzük az örölt köménnyel, a 1 kávéskanál fahéjjal. Beletesszük a darabos papadicsomot is és 1 kávéskanál cukrot. Ezután még 10 percig lassan fözzük. A végén még ha kell izesitjük, sóval, borssal. A Chili paprikát én nem föztem bele a levesbe, de aki akart a tényérjába tehetett belöle, ugyanis ez a leves úgy a legeslegfinomabb ha kicsit csipös. Nem kell megijedni a fahéj miatt, mert igy ebben az összeállitásban a fahéj nagyon jót tesz a levesnek. Friss kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése