Krumplisaláta a fiam kedvence.
Hozzávalók:
1 kg héjában fött krumpli
2 közepes fej lila hagyma
egy közepes zeller gumo fele felszeletelve és kevés sós vizben megfözve, valamint a leve a dresszinghez
a dresszinghez hozzávalói:
1 evökanál cukor, annyi ecet amivel benedvesedik a cukor,
1 evökanál mustár 2 dl sürü tejföl, 2 dl görög Joghurt,
1,5 dl Zeller fözölé, só és Bors
A krumplit héjában megfözzük. Amig fö elkészitjük a dresszinget, minden hozzávalót jól összekeverünk. Hozzátesszük a megadott Zeller kihült fözölevét is. A dresszingnek jó izesnek kell, hogy legyen, mert a krumpli magába szivja az izeket. Meg szoktam kóstolni, legyen kicsit savanykás, édes és sós.
Közben a lila hagymát felszeleteljük és megsózzuk.
A dresszingbe belekeverjük elöbb a zellert, majd a sózott hagymát kinyomkodjuk és azt is ovatosan belekeverjük a szószba. A krumplit meghámozzuk és lehetöleg még jó langyosan karikára vágva adagonként óvatosan belekeverjük a dresszingbe. Elözö nap szoktam elkésziteni, hogy az izek összeérjenek. Ha sok folyadékot szivna magába a krumpli, másnap ovatosan keverve 2 kanál tejjel lazitjuk . Anyukám mindig igy csinálta, én ugyanúgy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése