Ezt a receptet csak lementettem az internetröl, mert annyira szépséges a képen, hogy tervbe van az elkészitése, és persze kedves Gallov Andre barátnömnek ajánlom, mert biztos vagyok benne, hogy ez az Ö izlése :)
Az eredeti recept itt található :https://www.binekocht.at/2020/01/02/mozartmousse-mit-nougat-schokolade-pistazien/?fbclid=IwAR2porhEJypbkO194lHqarasNoSWFJitjBosUAEolTjNUymF_eh5cr_dvHQ
Mozartmousse nugat, csokolade és pisztacia
Munka kb. 1 óra
A tejcsokoládé mousse elkészitése: A konyak mennyisége minden esetben kb. 1 evökanál
4 tojás sárgája, 1 cs. Vanilia cukor, csipet só 18 dkg tejcsoki de aki szereti keresü csokival is lehet késziteni. 1 EK konyak. 2,5 dl tejszin.
A pisztácia mousse elkészitése:
4 tojás sárgája, l cs. Vanilia cukor, csipet só, 18 dkg fehér csoki, konyak 2 dl tejszin, 2 EK pisztácia darabok, vagy több is mehet bele. Egy csipetnyi ! zöld élelmiszer festék, csak minimális kell bele.
Kb. 2 cm -es darab marcipán massza – itt egy henger alaku marcipánról ir.
Nugat mousse elkészitése:
4 tojás sárgája, 1 vaniliás cukor, csipet só, 18 dkg nugat, konyak, 2 dl tejszin 2 evökanál pisztácia
Diszitéshez félbevágott mozart golyók, felvert tejszinhab a tetejére.
Elkészités; csoki mousse
A tojássárgáját a vanilia cukorral, sóval fehéredésig felverjük, A csokit felolvasztjuk /a szerzö a tejcsokit részesiti elönyben/ Amikor kihült de még folyós hozzákeverjük a tojásos masszához a konyakot is. A tejszint felverni és ovatosan a csokis masszához keverni.
A pisztáciás mousse:
Tojást, vanilia cukrot, sót krémesre keverni, A fehércsokit felolvasztani, a vegén a marcipán masszát is hozzáadni, hogy egynemü legyen a kettö. Csoki és marcipán krémet a tojásos krémhez keverni, konyakot beletenni es a felvert tejszinnel óvatosan elkeverni. De a tejszint csak akkor keverni hozzá, ha a massza kihült ! Ezt minden alkalommal irja. A végén a csipetnyi zöld ételfestéket belekeverni és a végén a pisztáciát.
A nugat mousse:
Tojás, vaniliacukor, so, habosra keverni /mIndig ugyanaz a müvelet a moussenél/Nugatot felolvasztani göz fölött, kihülten a tojasos krémhez adni, a végén ovatosan a felvert tejszinnel elkeverni. Konyakot bele !
Most kezdödik a poharakba töltés. A poharakba a nugatmousset elosztani, hidegre tenni és a két másik mousset is hütöbe tenni. Kb. 1 óra alatt kicsit megkeményedik a nugatmassza, erre jön a pisztácia massza szintén nyomózsákból, hüteni és a végén a világos csokimassza jön rá. Szervizozás elött felvert tejszinhabbal disziteni és félbevágott mozart golyókkal disziteni .
Nem tudom mennyire érthetö, ha nem irjál . A lényeg a 3 különbözö mousse elkészitése ugyanaz a munkamenet mind a háromnál. Biztos nagyon finom , lehet egyszer én is nekiállok valami ünnepi alkalomra. Amúgy gyönyörüen néz ki a poharakban.