2019. szeptember 19., csütörtök

Túró torta /Käsekuchen /




Gyorsan elkészithetö sütemény és nagy családi kedvenc nálunk :) Hozzávalók : 20 dkg vaj,a tésztába és 5 dkg olvasztott vaj a túróba  27 dkg cukor, 23 dkg Liszt, 7 tojás, 50 dkg túró /krémes túró /1 csomag vanilia cukor, fél lereszelt citrom héja, fél citrom leve, 1 evökanál keményitö és egy csomag vaniliás pudingpor , porcukor a megszóráshoz. Elkészitése: A vajjal, liszttel 1 tojással és 7 dkg cukorral tésztát gyúrunk, jó selymes legyen. Fél órát a hütöbe tesszük. Közben elkészitjük a túró tölteléket : a 6 tojást kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig kikeverjük a 20 dkg cukorral, beletesszük a krémes túrót vanilia cukrot, citromlét és a lereszelt héját, a kanál keményitöt és az egy csomag pudingport valamint az olvasztott 5 dkg vajat.  Összekeverjük az egészet.  A tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan a túrós tojásos masszához keverjük.A tésztát kerekre kinyujtjuk és kivajazott , lisztezett tortaformába tesszük úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Villával megszúrkáljuk és raöntjük a túrós krémet. Elömelegitett sütöben kb. 170-180 fokon egy órát sütjük. Ha barnulna a teteje sütés közben, akkor letakarjuk sütöpapirral és úgy sütjük tovább. Amikor letelt az egy óra tüpróbával megnézzük, hogy még folyékony -e a közepe a túrónak. Ha igen adjunk még 5-10 percet a sütéshez. Amikor megsült, de remegös a töltelék, akkor kikapcsoljuk a sütöt és kinyitjuk az ajtaját, kb. 30 percig még a sütöben hagyjuk a tortánkat. Igy nem esik annyira össze a túrós töltelék és szépen megszilárdul. Tálalásnál megszórhatjuk kevés porcukorral, én mindig málnás vagy epres szószt készitek hozzá mert igy szeretjük és igy a legfinomabb . A szósz lehet mélyhütött málnából is. Izlés szerint porcukorral megszórjuk a málnát és botmixerrel pürét készitünk belöle. Friss málna darabokat tehetünk még a szószba. 

Rezept von Lecker  
  • 200 Butter 
  • 275 Zucker 
  • 225 + 1 gehäufter EL Mehl 
  • 7    Eier (Größe M) 
  • 500 Magerquark 
  • 1 Päckchen  Vanillin-Zucker 
  •     abgeriebene Schale von 1 unbehandelten Zitrone 
  • 1   gehäufter EL Speisestärke + 1 Vanillepuding
  •     Puderzucker 
  •     Fett und Mehl 
  •     Mehl 
  •     Frischhaltefolie 
  •     Backpapier 

Zubereitung


90 Minuten
leicht
1.
150 g Butter in Stücken, 75 g Zucker, 225 g Mehl und 1 Ei mit den Knethaken des Handrührgerätes vermengen. Mit den Händen zu einem glatten Teig verkneten. In Folie wickeln und ca. 30 Minuten kalt stellen. Eine Springform (26 cm Ø) fetten und mit Mehl ausstäuben. Mürbeteig auf einer mit Mehl bestäubten Arbeitsfläche rund (ca. 32 cm Ø) ausrollen. Form damit auslegen und den Teig am Rand andrücken. Boden mit einer Gabel mehrmals einstechen. Kalt stellen. 50 g Butter zerlassen, abkühlen lassen. 7 Eier trennen. Eigelb, Quark, 150 g Zucker, Vanillin-Zucker, Zitronenschale, 1 Esslöffel Mehl und Stärke mit den Schneebesen des Handrührgerätes verrühren. Eiweiß und 50 g Zucker mit den Schneebesen des Handrührgerätes steif schlagen. Eischnee und zerlassene Butter vorsichtig unter die Quarkmasse heben. Masse auf den Boden füllen. Kuchen im vorgeheizten Backofen (E-Herd: 175 °C/ Umluft: nicht geeignet/ Gas: Stufe 2) ca. 1 Stunde backen. Nach ca. 40 Minuten eventuell mit Backpapier zudecken. Kuchen auf ein Gitter setzen, vom Rand lösen und in der Form auskühlen lassen. Mit Puderzucker bestäubt 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése