Sonkás,gombás hús vagyis -csütörtöki vacsora"
susanne
A régi blogomról másoltam ki ezt a receptet, most megint sorra került az elkészitése,fotó is fog készülni :)
Nálunk a recept "csütörtöki vacsora" néven ismert a családban, Öcsikém nevezte el igy. Egyszer amikor hozzánk jött, akkor készitettem elöször ezt az ételt csütörtök este, igy ezt nevet adta Neki. Sajnos csak egy fotó készült, mert a nagy elökészületekben elfelejtettem fotózni. Most karácsony másnapjára készitettem a sógoromék voltak nálunk. Nagyon jó recept mert mindig siker és ami az elönye, hogy elözö nap kell összeállitani,amikor a vendégek jönnek elötte csak be kell dugni a sütöbe, tehát nincs vele túl sok munka.
Hozzávalók: lehet rövid karaj, pulykamell filé személyenként 2 szelet hús, 10 dkg apróra vágott húsos szalona,1 fej hagyma, 20 dkg gomba /most volt mélyhütött róka és kevés vargánya gomba itthon,de a legtöbbször sanpion gombából készül/ annyi szelet puha sajt amennyi a hús /Aldinál vettem szeletenként becsomagolt sajtot/1 pohár tejföl, másfél dl tejszin, fél dl viz és 1 csomag gombakrém leves. Egy mélyebb tüzálló tálat kivajazunk, a húst kicsit sózzuk, borssal megszórjuk és a tálba fektetjük. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk a sonkával, gombával, majd a hús szeleteken elosztjuk. Rátesszük a sajtszeleteket. A gombakrémlevest összekeverjük a tejföllel, tejszinnel, vizzel és a húsra öntjük. Lefedve hideg helyen egy napig állni hagyjuk. Ugy kell számolni, hogy kb. 90 perc kell a sütéshez. Tehát másnap betesszük 180 fokra a sütöbe. Lehet hozzá adni valamilyen tészta félét köretnek. Ötletszerzö utamon találtam egy "legfinomabb sültkrumpli" receptet, ami szájról szájra, vagyis blogról - blogra jár. Ezt készitettem el hozzá,. Fantasztikus finom lett. Seafalkonnál találtam, aki szintén másoknál mint "teakert, zsanuaria /Ha tudom beteszem a linket, és köszönöm, hogy beirták. Ime egy kép az elökészitésröl. Biztosan fogom még ezt az ételt késziteni és akkor csinálok róla képet.