2019. szeptember 21., szombat

Almatorta





Almatorta

25 dkg liszt, 1 tojás 12 dkg cukor, 1 vaniliás cukor 15 dkg vaj, esetleg egy kanál tejföl, ezeket összegyurni és egy kapcsos tortalapot kibélelni vele.


60 dkg megpucolt  almát  vékony  szeletekre vágni. 3 dl tejfölt /lehet fele tejföl, fele Natur Joghurt, vagy fele tejföl fele krémes túró /  két tojással és 12 dkg  cukorral, vaniliás cukorral. pici reszelt citromhéjával   összekeverni. Az almákat szépen körkörösen a tésztára helyezni és ráönteni a tejfölös-tojásos  masszát./ A legjobb, ha a tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük és úgy tesszük bele a tejfölt .  Kb. 170 fokon35-40 percig sütni./ tüpróba/ Amikor kihült, vékonyan meg lehet kenni barack lekvárral vagy gyümölcszelével és piritott mandulaszálkával megszórni de ez el is maradhat. Most barnacukorral szórtam meg még a sütési idö lejárta elött 15 perccel - igy a cukor kicsit rákaramellizálodott - nagyon finom igy is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése