12 dkg puha vaj, 17 dkg cukor /nálam 10 dkg/ 1 csomag Vaniliacukor, só, 1
tojás 20 dkg liszt és 1 teáskanál sütöpor.
A cukorból elég 10 dkg, a só kb. késhegyni – feltétlen kell bele só – Variálni
lehet, pl fél marék csoki cseppekkel,
és sós Macadamia dióval és apróra vágott Karamell Riegellel – vagy rendes dióval és csokival – A dió féléket nylonzacskóba
tenni és agyon ütni J vagyis húskloffolóval megtörni kicsit, de úgy, hogy darabos maradjon.
Vagy 2 evökanál kakaó, 1 evökanál rumaroma és fehér és fekete csokit darabokra
törve beletenni. Vagy száritott gyömölcsöket és csoki cseppeket
vagy csak megtört diót. A vajat habosra keverni a cukorral, beletenni a tojást azzal is habosra keverni. Utána a száraz hozzávalokat belekeverni. Ha picit kemény lenne a tészta ez a liszttöl is függ, mehet bele 1-2 kanál rum vagy Likör, esetleg tej.
Tehát mindig más lesz, attól függ mit teszel bele. Két kiskanál segitségével halmokat tenni a sütöpapirra és kb. 10
percig sütni.kb 175-180 fokon. Amikor a széle pirul akkor jó, kivenni a sütöböl
és hagyni hülni, mert a közepe még puha. Kihülten dobozba tenni és minden Kávéhoz
-hoz egy- egy szemet becsukott szemmel élvezni és arra gondolni, hogy szép az
élet szeretem magam J J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése