2018. augusztus 2., csütörtök

Kekszek /Cookies /





Cookies alaprecept Sabine

12 dkg puha vaj, 17 dkg cukor /nálam 10 dkg/ 1 csomag Vaniliacukor, só, 1 tojás 20 dkg liszt és 1 teáskanál sütöpor.



A cukorból elég 10 dkg, a só kb. késhegyni – feltétlen kell bele só – Variálni lehet, pl fél marék csoki cseppekkel,

és sós Macadamia dióval és apróra vágott Karamell Riegellel  – vagy rendes dióval  és csokival – A dió féléket nylonzacskóba

tenni és agyon ütni J vagyis húskloffolóval megtörni kicsit, de úgy, hogy darabos maradjon. Vagy 2 evökanál kakaó, 1 evökanál rumaroma és fehér és fekete csokit darabokra törve beletenni. Vagy száritott gyömölcsöket és csoki cseppeket


vagy csak megtört diót.  A vajat habosra keverni a cukorral, beletenni a tojást azzal is habosra keverni. Utána a száraz hozzávalokat belekeverni. Ha picit kemény lenne a tészta ez a liszttöl is függ, mehet bele 1-2 kanál rum vagy Likör, esetleg tej. 
Tehát mindig más lesz, attól függ mit teszel bele.  Két kiskanál segitségével halmokat tenni a sütöpapirra és kb. 10 percig sütni.kb 175-180 fokon. Amikor a széle pirul akkor jó, kivenni a sütöböl és hagyni hülni, mert a közepe még puha. Kihülten dobozba tenni és minden Kávéhoz -hoz egy- egy szemet becsukott szemmel élvezni és arra gondolni, hogy szép az élet szeretem magam J J 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése