2018. augusztus 19., vasárnap

Füge Serano sonkával, kecskesajttal




Tálalva 

Sütés elött



Mesés ez az étel. A füge édeskés ize  a Serano sonka finom füszeres ize és a krémes kecskesajt hozzá komolyan izorgia. 

Hozzávalók: személyenként 1 db füge
  /ha elöételnek esszük, de két szem fügével biztosan megfelel föétkezésnek is. 

1-1 szelet Serano sonka vagy levegön száritott sonka 
/nekünk ez izlik jobban, de szerintem a Fekete erdö sonkával is finom/

Kis ág rozmaring,  friss krémes kecskesajt, bors, pici semleges olaj, kevés méz - most virágméz , pár szem fenyömag

Egyszerü elkésziteni : A fügét négybe vágjuk, de úgy, hogy egyben maradjon, betekerjük a szonka szelettel és a négybe vágott részbe teszünk a krémes kecskesajtból. Egy tüzálló tálat kikenünk valamilyen semleges olajjal /Oliva olaj tul karakteres ehhez az ételhez. Finom repceolajat használtam. Egymás mellé helyezzük a megtöltött fügéket, megszórjuk rozmaringgal, pici olajjal megspricceljük , aztán a mézzel is de csak vékony sugárba. Rászorjuk a fenyömagokat. Frissel tekert borssal megszórjuk és berakjuk a sütöbe kb. 10-15 percre.  Diós kenyérrel ettük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése