Tálalva |
Sütés elött |
Mesés ez az étel. A füge édeskés ize a Serano sonka finom füszeres ize és a krémes kecskesajt hozzá komolyan izorgia.
Hozzávalók: személyenként 1 db füge
/ha elöételnek esszük, de két szem fügével biztosan megfelel föétkezésnek is.
1-1 szelet Serano sonka vagy levegön száritott sonka
/nekünk ez izlik jobban, de szerintem a Fekete erdö sonkával is finom/
Kis ág rozmaring, friss krémes kecskesajt, bors, pici semleges olaj, kevés méz - most virágméz , pár szem fenyömag
Egyszerü elkésziteni : A fügét négybe vágjuk, de úgy, hogy egyben maradjon, betekerjük a szonka szelettel és a négybe vágott részbe teszünk a krémes kecskesajtból. Egy tüzálló tálat kikenünk valamilyen semleges olajjal /Oliva olaj tul karakteres ehhez az ételhez. Finom repceolajat használtam. Egymás mellé helyezzük a megtöltött fügéket, megszórjuk rozmaringgal, pici olajjal megspricceljük , aztán a mézzel is de csak vékony sugárba. Rászorjuk a fenyömagokat. Frissel tekert borssal megszórjuk és berakjuk a sütöbe kb. 10-15 percre. Diós kenyérrel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése