2018. május 11., péntek

Sült zöldséges falatok - elöétel












Ez nagyon finom elöétel, a  nyár izeivel, füszeres, simogatós finomság. Persze egy félbevágott bagettot is el tudok képzelni ebben a formában mondjuk tizóraira vagy kirándulásra. 

Hozzávalók 4 személyre 
40 dkg Cukkini, 15 dkg sárga és piros kaliforniai paprika, 2 evökanál olaj só,
bors. A paprikát vékonyabb cikkekre vágjuk, a cukkinit is hosszában kb. fél centis szeletekre vágjuk. Megfüszerezzük összkeverjük az olajjal és forró sütöben kb. 15 percig sütjük ugy, hogy még roppanós maradjon. 

Kell még hozzá egy friss francia kenyér vagy bagett.

A füszeres vajhoz: 10 dkg puha vaj, só, 3 dkg darál mogyoró vagy dió,
fél teáskanál citromlé, 1/4 kávéskanál folyós méz, két csipet száritott fokhagyma,
kevés petrezselyem, metélö hagyma. /Ha még van medvehagymánk   akkor azzal egy még finomabb izü vajat készithetünk /

A fentiekböl egy habos füszeres vajat készitünk és félretesszük. 

KB. 4-5 dkg gyalult parmezán sajt kell még hozzá.

Az elsö elkészitjük a paprikát, cukkinit és megsütjük. Amig sül elkészitjük a föszeres vajat. 
A megsült zöldségeket kivesszük egy sütöböl és kicsit hagyjuk hülni. Közben a francia kenyeret vagy bagettet 5 percre betesszük a sütöbe, hogy felmelegedjen. 

Következik az összeállitás : a langyosra hült bagettet szeletekre vágjuk és megkenjük a  füszeres vajjal, elrendezzük rajta a cukkinit és a paprikát, mgszórjuk a gyalult parnezán sajttal. A parmezán nem hiányozhat róla, mert igy lesznek az izek összhangban. 
Langyosan a legfinomabb!

Remélem nem hangzik túl bonyolultnak, mert nem az csak leirni több idö.
Ma vendégeim voltak, ezt adtam elöételnek, komolyan mondom pillanatok alatt elfogyott pedig két nagy francia kenyérböl csináltam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése