De jó, nálunk elkezdödött a spárga szezon. Az egyik tavaszi zöldség, ami itt
megterem a közeli földeken, ilyenkor nem gyözzük magunkat tele enni ezzel
a finom zöldséggel. Nagyon sokféle módon el lehet késziteni a spárgát.
Ez a saláta bevezetöje volt a spárga szezonnak.
Ez a saláta langyosan a legfinomabb !
Hozzávalók két személyre 50 dkg spárga - lehet vegyesen is, fehér és zöld.
só, frissen darált Bors, egy Limette leve, 5 kanál olivaolaj, a dresszinghez még kevés Chili pehely, kb 10 dkg fenyömag, vagy vegyesen tökmag, fenyömag. Pár darab koktél paradicsom és kb. 5 deka Gorgonzola vagy valamilyen krémes kéksajt.
A spárgát megpucoljuk és roppanósra fözzük kb. 5-6 perc alatt, sós és picit
cukros vizben.
Közben a Limette levéböl, oliva olajból, sóval és borssal, chilivel izesitett dresszinget készitünk. Izlésünknek megfelelöt, lehet egy pici cukrot is bele tenni.
A spárgát leszürjük és egy serpenyöben kevés vajon kicsit megpiritjuk, de
csak annyira, hogy roppanós maradjon. Kivesszük a serpenyöböl és az apró
száraz paradicsomokat is pár perc alatt a maradék vajban megforgatjuk úgy, hogy ne essen szét. A magokat is szárazon egy másik serpenyöben megpiritjuk. A gorgonzolát apró kockára vágjuk.
Ezután a spárgát egy tálba tesszük, meglocsoljuk a dresszing felével, rátesszük a paradicsomokat, az apró kockára vágot gorgonzolát és ismét kicsit meglocsoljuk a maradék dresszinggel, a végén megszorjuk a piritott magokkal.
Piritott bagett szeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése