2017. március 8., szerda
Humusz - csicseriborsó krém
Annyira egyszerü elkésziteni és nagyon finom egy szelet piritóssal,de a legtöbb helyen pitával eszik.
1 konzerv csicseriborsó, fél citrom leve, egy-két gerezd fokhagyma, só, bors,
most Zatar füszer is került bele - mert ki kellett próbáljam. A Zatart eddig
nem ismertem igazán, az arab konyhában használják ezt a füszerkeveréket.
Kell még hozzá 2-3 evökanál jófajta oliva olaj. Egy jó evökanál Tahini /szézámmag paszta /feltetlenül kell bele, de izlés szerint mehet bele több is a pasztából /. Pürésitjük a hozzávalókat,jó sima selymes krém legyen, ha túl sürü, tehetünk bele a csicseriboró levéböl is egy kicsit, beállitjuk az izét ami nekünk kellemes és ennyi. A tetejét meglocsoljuk jófajta Oliva olajjal , esetleg piros paprikával megszórjuk, vagy kidiszitjük Oliva bogyóval. Lehet kenegetni a kenyérre, pitára. A Zatart az interneten rendeltem, de el is maradhat. Sokfajta módon készitik, ahány ház annyi szokás.