2020. december 1., kedd

Narancsos linzer karikák

 



Ez egy annyira egyszerü süteménynek néz ki, de a narancs finom ize a fahéjjal együtt ebben a finom omlós  tésztában fenséges. 

15 dkg liszt,4 dkg étkezési keményitö / ha nincs az sem baj, akkor annyival több liszt kell bele/ 15 dkg hámozott mandula darálva, 1 bio narancs, 18 dkg vaj, 12 dkg cukor + 4 evökanálnyi cukor,  1 teáskanál só 1 teáskanál fahéj.

A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a 12 dkg cukrot, sót a narancs  lereszelt héját es a fel narancs kicsavart levét. Összegyurjuk és ketté osztjuk a tésztát es 2 db  kb. 15 cm- es 7cm átmeröjü hengert formálunk a tésztából. A 4 kanál cukrot összekeverjük a fahéjjal.  Egy alufoliát megszórunk a cukros fehéj egyik felélvel és beletekerjük a hengert, igy járunk el a másik hengerrel is. Hütöbe tesszük egy órára. Utána a hengerekböl kb. fél centis karikákat vágunk. A köpezét kiszurjuk a hengereknek és elömelegitett sütöben 7-8 percig sütjük. Nem fontos kiszúrni a közepét a hengereknek, de nekem igy jobban tetszett. A kis apró kiszúrt köröket is megsütöttem külön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése