Nagyon finom !!!
Hozzávalók: 22 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vanilia cukor, 3 tojás sárgája, fél teaskanál fahéj,
20 dkg liszt, 2 evökanál kakaópor, 1 teáskanál sütöpor, 12 dkg darált dió vagy
mogyoró, 10 dkg nugat , 10 dkg keserü csokoládé, vagy tejcsokoládé bevonó izlés szerint lehet választani , nalam keserü csoki és persze a tésztába mindig csipet só.
Elkészités: A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk apránként a tojás sárgáját es azzal is jól kikeverjük. A lisztet, kakaót, sütöport,u fahéjat, darált diót vagy mogyorót összekeverjük és apránként a vajas masszához keverjük.
A kesz masszát egy nyomózsákba tesszük és sütöpapirra kb 6-7 cm es csikokat nyomunk.
Na itt egy kicsit szenvedtem. De ! ha ez nem sikerül a nyomózsákból akkor kiskanállal apró halmokat teszünk a tepsibe és kis tallérokat sütünk belöle. Ugyanolyan finom ugy is.
Kb. 7-8 percig sütjük 180 fokon.
Hagyjuk teljesen kihülni a stanglikat mert különben eltörnek.
A 10 dkg nugatot felmelegitjük. Kettö- kettö stanglit összeragasztunk a nugattal.
A bevono csokit felmelegitjük és a stanglik egyik végét belemártjuk a csokiba. Ecsettel soktam a stanglik végeit becsokizni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése