2020. június 12., péntek

Málnás tekercs






Èdes üdvözlet a gyümölcsös kertböl. A málna az egyik legfinomabb, legzamatosabb gyümölcs. 
Egy habos, pillekönnyü  málnás, gyümölcsös tekercs készült belöle.

Hozzávalók: 4 tojás
                   csipet só
                   1 csomag Vaniliás cukor
                   12,5 dkg cukor + 2 evökanál cukor
                   12,5 dkg liszt
                   3 lap zselatin - én por zselatint használtam ami 5 dl folyadékhoz                           kell 
                   25 dkg málna
                   5 dl tejszin
                   málna vagy eper lekvár amivel a piskótát megkenjük
                   
A tojással a 12,5 cukorral csipes sóval es a liszttel egy piskóta tésztát keverünk ki. 35*40 cm-es tepsiben megsütjük. Amikor kész a szokásos módon cukrozott konyharuhára tesszük és feltekerjük. 

A zselatint a leirás szerint beáztatjuk. Közben a málnát pürésitjük és szitán átpaszirozzuk - ha nem szeretjük benne a magokat - én átpasziroztam. 
A zselatinnal leirás szerint elkeverjük a málnás masszát. 
A tejszint felét  felverjük kemény habnak és a málnás, zselatinos masszához adjuk. A legjobb ha ezt készitjük el legelöször. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. 

Ha kihült a piskóta, akkor megkenjük a málna vagy eper lekvárral, aztán a 
lehütött málnás tejszinhabbal és feltekerjük.

Felverjük a maradék 2,5 dl tejszint és bevonjuk vele a piskóta tekercset.
Friss málnával diszitjük és a hütöbe tesszük 2 órára. 

Csinos és finom vendégváró sütemény. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése