2019. január 3., csütörtök
Halleves - Skandináv módra
"Gyerekek ez nagyon finom " Ennyit tudok róla mondani azoknak akik szeretik a halat. Na meg nagyon egyszerü elkésziteni.
Az interneten , Facebookon sokan elkészitették, többféle receptet olvastam, de a lényeg mindenhol ugyanaz, az alábbi recept az én verzióm.
Hozzávalók 4 személyre :
30 dkg lazac - / azt irják másfajta hal is jó hozzá, de a lazac szép szinü, olyan gusztusos a kész levesben és az ize is finom /
4 darab közepes krumpli
2 szál sárgarépa
1 közepes méretü hagyma
5-6 szem borókabogyó
6-7 darab garnéla rák /de nem feltétlen szükséges /
1 kisebb cukkini - ez az én ötletem volt, de nem bántam meg
2 dl tejszin
só, Bors
1,5 l zöldség alaplé, ha nincs akkor viz és zöldségleves kocka
kapor izlés szerint - de aki a kaprot nem szereti tehet bele petrezselymet / kaporral az igazi, passzol nagyon az izekhez/
vaj
A hagymát apró kockára vágjuk és vajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a karikára vágott sárgarépát és az apró kockára vágott krumplit, kicsit együtt piritjuk.
Közben a lazacot apró kockára vágjuk. A picit megpiritott zöldségeket felöntjük a zöldségleves alaplével kb. 20 percig fözzük, ha kell izesitjük sóval, borssal . Közben a cukkinit apró kockára vágtam és egy kis serpenyöben sóval, borssal, kevés vajjal roppanósra sütötem.
Amikor megfött a zöldséglevesünk, beletesszük a tejszint, halat, garnéla rákot és kb. 5 percig fözzük együtt. A levest levesszük a tüzröl, beletesszük a megsütött cukkinit, kaprot és 5 percig hagyjuk álni. Lehet piritóst kinálni hozzá.
Nem szabad a halat túlfözni mert akkor kiszárad. A cukkini meg azért került bele a legvégén mert igy megmaradt a roppanóssága és igy volt az egész finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése