2018. november 25., vasárnap

Kuglóf - mákos- meggyes- fehér csokoládés





Daniel unokám kedvence. 
Nekem ebböl az adagból egy hatalmas kuglóf lesz. 

Hozzávalók : 30 dkg meggy - fagyasztott vagy üveges meggy
                    25 dkg puha vaj
                    50 dkg Liszt
                    25 dkg cukor
                            1 cs. vaniliáscukor vagy egy vaniliarúd kikapart magja                                                     
                            csipet só
                            6 egész tojás
                            1 csomag sütöpor 
                            4 dl Natur Joghurt
                            5 dkg darált mák plussz a végén a diszitéshez egy kevés
                            20 dkg fehér csokoládé
A meggyet ha fagasztott felolvasztjuk és jól lecsöpögtetjük - ugyanugy ha üveges, akkor egy szitába tesszük és hagyjuk lecsöpögni.

A vajat és cukrot, vaniliás cukrot habosra keverjük. Utána egyenként a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet, sót, mákot, sütöport összekeverjük és lassanként felváltva a joghurttal belekeverjük a tojásos masszába. 
A lecsöpögtetett meggyet megszórjuk 5 dkg liszttel - ez azért kell mert akkor nem merül le a tészta aljára a meggy. A lisztes meggyet óvatosan belekeverjük a tésztába. Egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába beleöntjük a tésztát. Az  forma alját kicsit megütögetjük, hogy szépen egyenletesen elterüljön a tészta a kuflóf sütöben. 180 fokon légkeveréses sütöben kb. 1 órát sütöttem. Tüpróba kell mert a sütési idö a sütönktöl is függ. 
Ha megsült a kuglófunk, a felolvasztott fehér csokoládéval leöntjük, Disztésül kicsit megszórjuk mákkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése