2018. június 23., szombat

Csirkemell egy tengeri nyaralás zamatával









Csirkemell mediterrán  aromával - ez a neve ennek az ételnek a kedvenc Lecker ujságomból.
Elöször a fiam készitette el és azt mondta, ezt meg kell csinálnod anyu,mert fantasztikus finom. 

A marinált csirkemell és a zöldségek sütöben való megsütésével az elsö része a receptnek. Hozzá avokádóból és az uborkából, joghurtból készül egy mártogatós. 
Köretnek egy  friss ropogós bagett passzol, valamivel ki kell mártogatni azt a finom avokádós szószt.  Együtt mindez tényleg egy nyári tengeri szabadság zamata. 

Hozzávalók 4 személyre : 2 szál rozmaring,
                                      2 gerezd foghagyma
                                      2 bio citrom 
                                      4 evökanál oliva olaj
                                      1 kávéskanál édes paprika. só, bors
                                      2db kaliforniai piros paprika
                                      2 közepes fej hagyma
                                      fél maréknyi  kimagozott olivabogyó /fekete, de nekem most csak zöld volt - igy is jó /
                                      10 dkg feta sajt
                                      1 érett avokádo
                                      1 pohár görög natur Joghurt
                                      1 kisebb uborka /10 cm-es :) / 

Személyenként kb. 15 dkg kifilézett csirkemell - ketté vágtam a csirkemellet

A rozmaringot megmossuk, leszedjük a száráról, egy citrom levét kinyomjuk, a pirospaprikát, sót, borsot és az olivaolajat összekeverjük igy lesz egy marinádunk. Ebben megforgatjuk a csirke melleket és kb. fél órát a hütöben
pihentetjük. De ezt már el lehet késziteni elötte való este is, nem fog neki ártani.
A kaliforniai paprikát kimagozzuk és nagyobb darabokra vájuk, a hagymát is negyedekre vágjuk. Egy tüzálló tálat nagyon vékonyan megkenünk vajjal vagy olajjal, beletesszük a paprikát és a hagymát és rászorjuk az olivabogyót. Elrendezzük a húst is a tálban, a maradék marinádot is ráöntjük. Megszórjuk összemorzsolt feta sajttal. A megmaradt citromot vékony karikákra és szépen elrendezzük a tetején.  180 fokos sütöben kb. 35 percig sütjük. Mindenki ismeri a saját sütöjét, igy ez csak kb. idö. Vigyázni kell, hogy a hús ne száradjon ki. 

Na most jön az avokádó amit felvágunk, kikanalazzuk és egy gerezd fokhagymával pürésitjük, a uborkát az almareszelön belereszeljük, adunk hozzá kevés citromlevet, hozzá keverjük a joghurtot,  sózzuk, borsozzuk izlés szerint.

Frissen sütött ropogós bagettel tálaljuk.  

                                      


                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése