2018. június 27., szerda

Málnás - áfonyás kevert sütemény




Mivel nem Volt elég málnám, igy tettem még bele áfonyát.
Finom könnyü sütemény és nagyon gyorsan elkészül. 
Hozzávalók:



4 db. tojás

15 dkg cukor

26 dkg liszt

2 dl görög joghurt

1 dl étolaj

1/2 vanílarúd

1 citrom reszelt héja

1/2 cs. sütőpor

1 t.k. szódabikarbóna

35-40 dkg málna

Elkészítés

A négy tojást üsd fel egy nagyobb tálba. Add hozzá a vanília kikapart magjait és a 15 dkg cukrot. (több cukrot is lehet hozzátenni, ha valaki édesebben szereti)

Elektromos habverővel verd kifehéredésig. Amikor könnyed, habos és legalább a duplája a térfogata, akkor jó.

Öntsd hozzá a joghurtot és az étolajat. Keverd el. 

Reszeld hozzá a citromhéjat és szitáld bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.

Megint óvatos keverés jön, majd legvégül zúdítsd bele a málnát és azt is óvatosan keverd el a masszában.

Közben a sütőt melegítsd elő 170 fok légkeverésre.

Egy közepes tepsit bélelj ki benedvesített és összegyűrt sütőpapírral úgy, hogy túllógjon.

 Told a sütit a sütőbe és 15 perc után vedd vissza a hőmérsékletet 160 fokra és k.b. 35 perc alatt elkészül. A tűpróba ajánlott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése