2014. július 3., csütörtök

Feta sajttal töltött paradicsom




Kedvenc unokahugomtól van a töltött paradicsom recept. Nagyon finom és egyszerü étel.
Szeretem a mediterrán konyhát , igy sokszor készitek hasonló könnyü
zöldséges ételeket föleg a nyári idöszakban amikor minden friss és izletes.

Igy készült nálam:
Személyenként két darab közepes paradicsom, 5 dkg levegön száritott sonka, pár kocka Feta sajt, de szerintem gorgonzola vagy másfajta sajttal is el lehet késziteni.  Kevés petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, oliva olaj, tengeri só. A paradicsomok kalapját levágjuk, a belsö részüket kikanalazzuk és egy tüzálló tálba tesszük. A kalapját is mellé tesszük meg a kikanalazott belsö részét is. A kivájt paradicsomokat megtöltjük az apróra vágott sonkával. 
Mindegyik paradicsomra egy kocka feta sajtot teszünk. Az oliva olajat összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, ezzel meglocsoljuk és 30 percig 180 fokos sütöben sütjük.  A maradék feta sajtot csikokra vágtam és bepanirozva megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése