2014. május 10., szombat
Epres finomság
A gyors katagóriába tartozik ez a finomság. Nagyon egyszerü és mégis finom, gyümölcsös, zamatos,
habos sütemény.
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta,
30-40 dkg friss eper, porcukor, 1 fél rúd vanilia kikapart magja,
porcukor izlés szerint,
2,5 dl friss tejszin.
Annyi dolgunk van, hogy megfelelö méretre felvágjuk a leveles tésztát kb. 10x10 cm-esre és elömelegitett sütöben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben az epret megmossuk, félbe vágjuk. A tejszinhabot kevés porcukorral és a vaniliával felverjük.
Amikor kihült a tészta, ovatosan félbe vágjuk és megtöltjük elöször tejszinhabbal, majd eperrel, rátesszük a tészta tetejét, porcukorral megszórjuk és máris tálalhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése