2014. május 10., szombat

Epres finomság






A gyors katagóriába tartozik ez a finomság. Nagyon egyszerü és mégis finom, gyümölcsös, zamatos,
habos sütemény.

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 
                     30-40 dkg  friss eper, porcukor, 1 fél rúd vanilia kikapart magja,
                     porcukor izlés szerint,
                    2,5 dl friss tejszin.



Annyi dolgunk van, hogy megfelelö méretre felvágjuk a leveles tésztát kb. 10x10 cm-esre és elömelegitett sütöben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben az epret megmossuk, félbe vágjuk. A tejszinhabot kevés porcukorral és a vaniliával felverjük. 
Amikor kihült a tészta, ovatosan félbe vágjuk és megtöltjük elöször tejszinhabbal, majd eperrel, rátesszük a tészta tetejét, porcukorral megszórjuk és máris tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése