2014. május 3., szombat

Bazsalikom, rukola pesztos ujkrumpli saláta.




Recept : 1 kg ujkrumpli, 1 tk durva tengeri só 4-5 ek. oliva olaj a pesztohoz, 1 ek fenyömag - nekem nem volt itthon, igy napraforgó magot tettem bele. 3 dkg parmezán sajt, 1 gerezd fokhagyma, fél csokor bazsalikum, 5 dkg rukola, 3 evökanál fehérbor ecet, só, bors, 20 dkg koktél paradicsom. A krumplikat megsikáljuk és egy tepsiben 2 evökanál oliva olajjal, tengeri sóval összekeverjük, majd megsütjük kb. 40 perc. Közben a bazsalikomból, fenyömagból, fokhagymából, a fele rukolából pestot csinálunk sózzuk,borsozzuk és beletesszük az ecetet. Jó izes legyen. Amikor megsültek a krumplik, egy salátás tálba tesszük, összekeverjük a pestos dresszinggel. Egy- két órát állni hagyjuk. Tálaláskor félbevágott koktél paradicsomokat keverünk bele, a maradék rukolát is beletesszük, majd jól megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Grillezéshez is finom, vagy panirozott feta sajttal. A rövidebb változat, hogy a krumplit megfözzük és ugy csinálunk belöle salátát. A sütöben finomabb lesz szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése