2014. április 20., vasárnap

Sült báránycomb rozmaringgal





Még soha nem csináltam bárány húst, mert nem voltak nagyon jó emlékeim róla. 
Vásárolni voltunk húsvét elött, és olyan gyönyörü bárány combot árultak, hogy gondoltam próba szerencse. Férjem kicsit félre biggyesztette a szaját, mondta, na jó ha Te akarod megkóstolom. 

Gugliztam sok helyen a receptek után.
Füszeres tengeri sóval bedörzsöltem a húst, fokhagymával megspékeltem, rozgaringgal, kakukkfüvel megszórtam, ment mellé egy hagyma egy sárgarépa. Beáztatott római tálba 160 fokon jó három órát sütöttem. A végén kaptam egy zaftos, izletes nagyon finom sültet mellékiz nélkül, fantasztikus finom
lett. Apró petrezselymes krumpli és saláta volt mellé. Ez volt a húsvét vasárnapi ebédünk.