2014. január 8., szerda

Zöldbab saláta




Az ünnepek után jól esik egy könnyebb saláta. Most zöldbab saláta friss bagettel volt a vacsora. 

Hozzávalók: Zöldbab lehet mélyhütött vagy konzerv  
10 dkg apró kockára vágott, ropogósra sütött sonka. 
1 fej lila hagyma, friss petrezselyem, pár szem apró paradicsom,
5 dkg reszelt sajt a tálalásnál.

Dresszing: 2 kávéskanál mézes mustár, kevés só, pár csepp citromlé, bors, olivaolaj.
Ezekböl sürü dresszinget készitünk. A hagymát vékonyra szeleteljük és enyhén besózzuk.
Egy tálba tesszük a párolt zöldbabot, paradicsomot, a hagymát, ráöntjük a dresszinget majd megszórjuk a piritott sonka kockákkal. A tényéron megszórjuk a reszelt sajttal. Egyszerü, gyors és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése