Andreától kedves barátnömtöl van a recept. Andi ez tényleg "nagyon finom sütemény" jó, hogy beirtad a blogodra, köszönöm . Kedvenc lett, tegnap vendégeim voltak, nagy sikert arattam vele.
Nagyon keveset változtattam az eredeti receptem, mégpedig a cukor mennyiségen spóroltam kicsit.
4 tojás sárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal és 15 dkg
cukorral /nálam 10 dkg /. 1 ek kakaót adunk hozzá, a tojások felvert habját, 7 dkg
réteslisztet, amit fél cs. sütőporral elkevertünk. Végül 12 dkg durvára tört
diót. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben, 180 fokon. A
kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral (én sk. ribizlizselével kentem meg).
20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral,/nálam 10 dkg/ 1 cs vaníliás cukorral és 4 ek rummal
összekeverünk, és rákenjük a lekvár tetejére.
Krém : 1 egész tojást, 3 ek kakaóport,
10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat habosra keverünk. Rákenjük a diós töltelékre.
A végén kerül rá a máz: 10 dkg csokoládét felolvasztunk gőz fölött és
kikeverjük 7 dkg vajjal.
Nálam a krém egy vaniliás pudingporból és 3 dl tejböl készült, plussz a 3 evökanál kakaópor, cukor és 20 dkg vaj habosra keverve. Soha nem használok nyers tojást friss krémekhez, ezért választottam ez a megoladást. A végén csokimázzal bevontam a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése