Anyukám mestere volt a zserbó sütésnek. Èvekig próbáltam rekonstruálni
a receptjét, nem nagy sikerrel. Tavaly kaptam ezt a receptet az Nlc-n.
A fiam tesztelte, mert Ö szerinte anyukám zserbója a világ legjobb zserbója.
Ezért is igyekeztem a kedvében járni. Szóval ez a recept ami hasonlit hozzá.
A gyerekem szerint az a mostani zserbó ize majdnem ugyanaz, de a kinézete még nem. Igy gyakorolhatok tovább. Mindenesetre finom lett nagyon, ahogy látom el fog fogyni.
A tésztához:
35 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet só, egy teáskanál sütőpor, 5 dkg
kristálycukor, 1 tojás, és 1 dkg élesztő, egy dl tejben feloldva.
A töltelék:
40 dkg darált dió 20 dkg kristálycukorral elkeverve, és kb 60 dkg
baracklekvár.
A tetejére: 3 evőkanál víz, 3 evőkanál
kristálycukor, 3 evőkanál kakó keverékét felfőzzük, hólyagosra forraljuk, majd
egy kanálnyi vajat keverünk bele, és a sütemény tetejére öntjük. Egy-két óra
múlva megszilárdul.Recept Kaleva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése