2013. december 15., vasárnap

Zserbó






Anyukám mestere volt a zserbó sütésnek. Èvekig próbáltam rekonstruálni
a receptjét, nem nagy sikerrel. Tavaly kaptam ezt a receptet az Nlc-n.

A fiam tesztelte, mert Ö szerinte anyukám zserbója a világ legjobb zserbója. 
Ezért is igyekeztem a kedvében járni. Szóval ez a recept ami hasonlit hozzá.
A gyerekem szerint az a mostani zserbó ize majdnem ugyanaz, de a kinézete még nem. Igy gyakorolhatok tovább. Mindenesetre finom lett nagyon, ahogy látom el fog fogyni.


A tésztához:

35 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet só, egy teáskanál sütőpor, 5 dkg kristálycukor, 1 tojás, és 1 dkg élesztő, egy dl tejben feloldva.

A töltelék:

40 dkg darált dió 20 dkg kristálycukorral elkeverve, és kb 60 dkg baracklekvár.
A tetejére: 3 evőkanál víz, 3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál kakó keverékét felfőzzük, hólyagosra forraljuk, majd egy kanálnyi vajat keverünk bele, és a sütemény tetejére öntjük. Egy-két óra múlva megszilárdul.Recept Kaleva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése